Detta är som synes en blåmögelost, liknande som den klassiska Roqueforten. Den kommer från Auvergne dvs västra delen av Centralmassivet, strax väster om Rhônefloden.
Säljs både på bit, men ofta färdigtförpackad. Hela osten är kring 2 kg.
Av någon anledning är den sen paketerad i Jurancon, som ligger i västra pyrenneerna. Inte lätt att få fram ursprung på ostar.
Osten kostar normalt kring 10€ och är nog ofta förekommande på vår ostbricka, speciellt som den dessutom ofta är på specialpris :)
Osten är relativt ny eftersom den skapades i slutet av 1980-talet. Den görs av pastöriserad komjölk.
Namnet till trots lär det inte finnas något helgon med samma namn. Det lär inte heller finnas någon ort med det namnet, så när man googlar så kommer man automatiskt till osten!
Detta är helt klart en 4-Kungsost, som många gånger kommer att finnas på ostbrickan även i framtiden.
Säljs både på bit, men ofta färdigtförpackad. Hela osten är kring 2 kg.
Av någon anledning är den sen paketerad i Jurancon, som ligger i västra pyrenneerna. Inte lätt att få fram ursprung på ostar.
Osten kostar normalt kring 10€ och är nog ofta förekommande på vår ostbricka, speciellt som den dessutom ofta är på specialpris :)
Osten är relativt ny eftersom den skapades i slutet av 1980-talet. Den görs av pastöriserad komjölk.
Namnet till trots lär det inte finnas något helgon med samma namn. Det lär inte heller finnas någon ort med det namnet, så när man googlar så kommer man automatiskt till osten!
Detta är helt klart en 4-Kungsost, som många gånger kommer att finnas på ostbrickan även i framtiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar