Välkommen! Till min ostblogg.

Denna blogg innehåller nu över 45 ostar, främst från Frankrike.

Har även en mat&vinblogg och en reseblogg med Frankrike & Portugal, som vi nu vistats i över 100 veckor. (Egna bloggar; till höger)

måndag 3 januari 2011

Tapada de Sto. António


Inte lätt med dessa portugisiska ostar! Vad heter de? Varifrån är de? Tror att denna kunde heta Tapada de Sto. António, men inte är jag säker. Vaco betyder ju ko och ovelha betyder får, så denna ost bör vara gjord på mjölk av dessa djur. Har märkt att detta verkar vara vanligt i Portugal.
Ser ut ungefär som de andra. Smakar ungefär som de andra. Inte illa, men lika. Har även märkt att det inte är speciellt vettigt att ha tre portugisiska ostar till ostbrickan. För det första så är de så lika. För det andra så passar de inte riktigt till bröd på traditionellt franskt sätt. Kanske de inte ens äts så här.
Så är det dessutom svårt att få fram vad de väger och då kan jag inte räkna ut kilopriset, som trots allt är lite högt här.
Vågar knappt nämna att vi hittat brie, Camembert och fransk emmenthal här under 11€/kg. Roqueforten kostar ca 17€.
Vitsordet för denna är 3-Hertigost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar