Välkommen! Till min ostblogg.

Denna blogg innehåller nu över 45 ostar, främst från Frankrike.

Har även en mat&vinblogg och en reseblogg med Frankrike & Portugal, som vi nu vistats i över 100 veckor. (Egna bloggar; till höger)

onsdag 20 oktober 2010

Babybel


1931 uppfann man den lilla, men välkända, vaxosten, som i grundversionen påminner / kallas Edamer. Smaken är rätt intetsägande, men utseendet desto mer kännspakt. De små röda ostarna finns ofta på enklare frukostbord. Vi har dock sällan köp hem dem eftersom vi inte anser dem prisvärda. Nu råkade de ha några påsar till specialpris dvs 1,20 för 120 gram. Och jag måste nog säga att man nog i blindo hittar godare ostar till det priset.
Det jag noterade var att den var gul, och mycket riktigt den har nu Emmenthalsmak. Det lär även finnas ostar med smak av Gouda.
Kunde läsa att ¾ av osten exporteras från Frankrike. Det är ju intressant när det totalt exporteras ca 8% av all ost, som produceras. Så detta är tydligen den ost, som gör att fransk ost är känd i utlandet. Och ändå anses fransk ost god!
Men deras hemsida är lite kul. Misstänker att den rätt smaklösa men skojiga osten riktar in sig på den lite yngre målgruppen, som ju helst vill ha smaklösa produkter.
Den lär numera tillverkas på fler ställen, men den vi köpte verkar vara gjord i stor-Paris.
Vår slutsats var att det finns otaliga ostar för 10€, som är godare. Dessutom var ju detta ett sepcaialpris. Men ok, den går ju att äta så vitsordet blir 2-Grevéost.
Men det är klart att om man nån gång hamnar att välja vid ett frukostbord mellan standard och gul Babybel, så blir det gul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar