Välkommen! Till min ostblogg.

Denna blogg innehåller nu över 45 ostar, främst från Frankrike.

Har även en mat&vinblogg och en reseblogg med Frankrike & Portugal, som vi nu vistats i över 100 veckor. (Egna bloggar; till höger)

fredag 29 oktober 2010

Fromage de Vache


Detta i sig intetsägande namn hade den ost, som jag köpte på en liten matmässa i grannbyn häromsistens. det betyder nämligen bara ost av ko.
Osten är faktiskt gjord i vår by, även om vi hör till Sainte-Maure de Touraine-området. Det är ju en getost.
Utseendemässigt var osten spännande. Konsistensen var ointressant. Doft - vadå? Och smak - var fanns den? Priset var 1,50€ för ca 200 gram och för det priset så får man ju en Camembert var som helst. Med tur får man den under 1€.
Användningen? På en ostbricka försvinner den. Kanske i en sallad. Eller i en sås istället för grädde. Men när 500 gram creme fraise kostar ca 1€.
Nej, detta var nog den enda gången vi köpte denna ost. Vitsordet kan inte bli annat än 1-Baronost.

OBS. Notera att detta egentligen inte är ett namn på osten, utan bara en beskriving. Så om ni stöter på en ost med samma "namn" så är det ju troligen en helt annan ost och kan vara hur god som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar