Välkommen! Till min ostblogg.

Denna blogg innehåller nu över 45 ostar, främst från Frankrike.

Har även en mat&vinblogg och en reseblogg med Frankrike & Portugal, som vi nu vistats i över 100 veckor. (Egna bloggar; till höger)

söndag 21 november 2010

Ostbricka


Eftersom jag planerat ett kraftigt vin, en Crozes-Hermitage 2005, så ville jag ha rätt kraftiga ostar. Valde att i mitten placera den lokala getosten coeur de Touraine. Sen blev det en liten bit av fårosten Roquefort från södra Frankrike. Mitt emot den krämiga Gorgonzolan från Italien. Närmast en liten bit Münster från Alsace och längs bort en bit Cantal från centrala Franrike. Fyra PDO-ostar och en lokal. Mycket smak. Svårt att avsluta brickan.
Faktikst så att den lokala är den dyraste kring 15€, de andra ligger på drygt 10€/kg. Undra på att man äter ostar i Frankrike.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar