Välkommen! Till min ostblogg.

Denna blogg innehåller nu över 45 ostar, främst från Frankrike.

Har även en mat&vinblogg och en reseblogg med Frankrike & Portugal, som vi nu vistats i över 100 veckor. (Egna bloggar; till höger)

fredag 19 november 2010

Mont d'Or

En koost från France-Comté, som ligger på gränsen mot Schweiz. Även här finns det en motsvarande ost på den andra sidan gränsen. Men i motsats till den franska så görs den på pastöriserad mjölk. Den görs i olika storlekar. Denna gång hade vi köpt en liten bit av en större ost. Namnet kommer av berget Mont d’Or dvs det gyllene berget.

Vi har testat den tidigare och jag kom nog ihåg att vi inte hade gillat den, men när nu Frun tyckte den såg skoj ut och jag ville ha en bild till bloggen, så köpte vi den igen.



Men det var ingen höjdare. Den har stått och samlat damm på osthyllan ett bra tag nu redan. Smaklös men krämig. Märkligt nog så är den PDO-märkt. Som ju då alltså inte säger nåt om smakkvaliten (som ju är en smakfråga) utan frågan om var det tillverkas och på vilket sätt. Vill minnas att den kostade ca 15/kg och vitsordet blir därför inte högre än 2-Gréveost. Ätbar, men köps inte igen av oss på länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar