Välkommen! Till min ostblogg.

Denna blogg innehåller nu över 45 ostar, främst från Frankrike.

Har även en mat&vinblogg och en reseblogg med Frankrike & Portugal, som vi nu vistats i över 100 veckor. (Egna bloggar; till höger)

söndag 24 april 2011

Påskmarknad i Loches

Tänkte börja med att beskriva var jag köpte ostarna senast. Alltså dagen efter att jag köpt tre getostar i grannbyn. Orsaken till att vi hade bara två ostar, nåja en halv fabriks-Brie hade vi nog också, var att vi spetsat oss på påskmarknaden i Loches. Det skulle vara en sån där allt-marknad, men eftersom de hade en ko, som symbol så hade jag lurat ut att de nog skulle ha ordentligt med ost. Och vad kan vara värre än att fara på en ostmarknad med en full osthylla hemma?
Som synes hade man en ko mitt i marknadsområdet. Runtom kunde man se mängder med ostpaket, som de lagt ut istället för komockor!
Vissa hade specialiserat sig på ost från ett område, ex han som sålde Laguiole-ost. Den, som jag ju "upptäckte" förra veckan. Nu fick jag se hur stora de är som hela.
Så var det en, som hade en stor snurrande ostdisk i form av en oktant. Jag sätter bilderna smått nedan. Men alla är ju klickbara. Klickar man två gånger blir de riktigt stora och man kan lära sig en helt del om franska ostar.
Det gör man även om man ser på kartan där man prickat in PDO-ostarna. Som synes så är det getostar, som gäller här i trakten, om ni inte märkt det tidigare :)
Några få ostar köpte vi, men de kommer så småningom :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar